ברית מילה היא אירוע משמעותי ומרגש בחייו של כל ילד יהודי. כדי שהאירוע יעבור בצורה חלקה ומושלמת, חשוב להתארגן מראש. כתבנו לך מדריך מפורט על ההתארגנות:
1. בחירת מוהל:
הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא בחירת מוהל מוסמך ומנוסה. אם זו לא הברית הראשונה שלכם, אתם כנראה יודעים למי לפנות (או אולי, מי לא 😶)ואם זו הפעם הראשונה, פנו לקרובי משפחה, רב, מכרים וידידים לקבלת המלצות. חשוב לוודא שהמוהל בעל ניסיון רב, בעל גישה חיובית לתינוק, בעל תעודה, מנוסה ומקפיד על כללי ההיגיינה. יש מוהלים שצריך להתקשר אליהם כבר ביום הלידה כדי להשיג אותם (כי עם כל הכבוד, הם לא יכולים לבוא ל 15 בריתות ברחבי הארץ…)
2. סגירת אולם או ביה"כ:
ניתן לקיים את הברית בבית הכנסת, בבית פרטי, או אפילו באולם אירועים. בחירת המקום תלויה בהעדפותכם האישיות ובתקציב, חשבו מראש על כל האפשרויות וסגרו ברגע שהחלטתם (ככל שתסגרו מוקדם יותר, הסיכוי שיהיה פנוי עבורכם גבוה יותר)
3. רשימת ציוד: הכינו את התיק עם הציוד כבר יום לפני הברית, שלא תאלצו להתעכב על דברים שיכולתם לעשות קודם לכן:
- 3 טליתות (עבור הסנדק, האב ובעלי הכיבודים)
- נרות (להדלקה בבית הכנסת)
- יין +גביע ותחתית
- טיטולים
- חיתולי בד
- מוצץ
- בקבוק תמ"ל אם אתם משתמשים עבור התינוק
- משחה או אבקה לטיפול אחרי הברית (דברו עם המוהל מה להביא)
- מומלץ מאוד- אקמול, נובימול או משכך כאבים אחר לתינוק
- כרית לברית ובגדי ברית. ניתן להשיג בגמחים ייעודיים, יש נוהגים לקנות בגד חדש לתינוק (תוכלו לחפש כאן בגמחים)
- רשימת כיבודים
- תפילה בעת רצון בשעת הברית לחלוקה לקהל (אם יש. ניתן להשיג בגמחים ייעודיים)
- עוגות, שתיה וכלים לציבור המשתתף בברית עצמה ולא בסעודה.
4. חישוב האורחים והכיבודים:
הרכיבו רשימת אורחים שתשתתף בברית, וכמובן למי מהם תתנו כיבודים ואלו. שימו לב, נהוג שאין מזמינים לברית, אלא מודיעים על הברית.
5. הכנת סעודת הברית:
ניתן להכין את האוכל בבית, להזמין קייטרינג, או להשתמש בשירותי בני משפחה שיעזרו, יש אפשרות של אולם בשילוב קיטרינג. חשוב לוודא שהאוכל מתאים לאופי האירוע ולטעמכם האישי.
אם אתם מכינים לבד ונעזרים בבני משפחה, דאגו שיהיה מי שיערוך את השולחנות לפני וימלצר בברית. ניתן להזמין מלצר לברית כדי להוריד מכם את העול הזה שאינו מתאים ליולדת ולבעל השמחה.
טיפים נוספים:
- אל תשאירו לעצמכם כלום ליום הברית עצמו, רק ההתארגנות והתפילות שאתם רוצים להספיק להעתיר על הקטן שלכם- יעסיקו אתכם מעל ומעבר.
- אם יש לכם ילדים קטנים בני שלוש, ארבע ומטה (תלוי באופי הילד, אתם כבר מכירים): מומלץ לשלוח למסגרות הלימוד, הם לא יבינו מה הם מפסידים, ואתם תהיו פנויים יותר לתינוק ולקבל את האורחים.
- במידה ויש ילדים נוספים לארגן לברית, מומלץ לקבוע עם קרובת משפחה שתגיעה להיות אחראית לארגון של הילדים. (בתנאי כמובן שהילדים מכירים ומרגישים איתה בנח, אחרת זה רק יפריע)
- הכינו פעילויות ומשחקים לילדים הקטנים כדי שלא ישתעממו במהלך האירוע ויעשו מעשים חריגים.
- אם לא הזמנתם צלם, דאגו שיהיה מי שיצלם את האירוע (ועדיף לתאם איתו מראש, שיביא מצלמה מוטענת, אתם תביאו לו רק כרטיס, שיחזיר לכם אותו מלא בתמונות יפות בסיום האירוע או עדיף בהמשך).
- הביאו איתכם לאולם כלי אחסון חד פעמיים, במידה ויישאר לכם אוכל, קחו הביתה והקפיאו מה שניתן. משפחת היולדת תהנה מארוחות מוכנות בקלות לתקופת ההחלמה וההתאוששות.
- הכי חשוב – תנצלו את היום בו אתם בעלי כח תפילה וברכה "בעלי שמחה" להעתיר בתפילה על התינוק החדש שנכנס לבריתו של א"א, על משפחתיכם ועל עם ישראל לגאולה שלימה בקרוב ותברכו מכל הלב את המשתתפים בשמחתכם.